Vampire Heart
Pozdrav i Dobrodosao/la...
Ako ti se svidja forum , pridruzi nam se.
Registruj se i caskaj sa nama o vampirima i natprirodnom , citaj nasu
arhivu tekstova ... i budi aktivan.

Niste konektovani. Konektujte se i registrujte se

Kjang ši

Ići dole  Poruka [Strana 1 od 1]

1 Kjang ši taj Uto Maj 24, 2011 8:05 pm

Ayana

Ayana
Forumas
Forumas

Kjang ši je kineska verzija vampira. U njihovom verovanju, svaki čovek ima 2 duše, superiornu ili racionalnu i inferiornu ili iracionalnu. Superiorna duša može da napusti čovekovo telo dok spava i da se pojavi kao njegov dvojnik dok okolo luta. Takođe, može da posedne drugo telo i da kroz njega govori. Ali, ako joj se nešto dogodi dok je na putu odvojena od tela, telo će biti pogođeno. S druge strane, inferiorna duša, zvana p'ai ili p'o, predstavlja dušu koja nastanjuje telo fetusa tokom trudnoće i često boravi u telu neko vreme po smrti. Za nju se veruje da je sila koja očuvava telo od raspadanja. Ako je p'ai bila dovoljno jaka, ona može da sačuva i nastanjuje telo dugo posle smrti i čak da koristi telo za svoje nakane. Telo oživljeno silom p'ai se zvalo chiang-shih.

Kjang ši obično nastaje posle naročito nasilnih smrti, samoubistava, vešanja, davljenja ili gušenja. Takođe, često je razultat nepravilne sahrane, naročito ako mrtvo telo bude direktno obasjano mesečevim ili sunčevim svetlom. Verovalo se da će mrtvi biti nemirni ako se odlaže njihova sahrana. Nije poznato da kjang ši ustaje iz groba, tako da njegova transformacija nastaje pre sahrane. Za svoje staniše biraju nadzemne kripte ili mrtvačke sanduke kojima mogu imajti lagan pristup.

To je noćno stvorenje, ima dugačke kandže, očnjake i užasne oči. Veoma je divlje i često otkida glave i udove žrtava a hrani se pijući krv živih ljudi. Priča se da imaju jak seksualni nagon i da često napadaju i siluju žene. Što su stariji to su i snažniji, mogu da dobiju sposobnost letenja, poraste im dugačka bela ili zelenkasta kosa i mogu nekada da se menjaju u vukove.

Kjang ši ne može da pređe tekuću vodu, od njega se može braniti korišćenjem belog luka i soli, koja je za njih kao kiselina. Takođe posipanje pirinča, crvenog graška ili gvožđa oko njegovog staništa ili na kovček će sprečiti stvorenje da noću izlazi. Plaši ih takođe i jaka buka a ubija ih grom ili puščano zrno. Spaljivanje tela u bilo kojoj fazi je obavezno, jer to zasigurno potpuno uništava stvorenje.

Pogledaj profil korisnika

2 Re: Kjang ši taj Pon Jan 16, 2012 9:51 pm

Petrash 10


Forumas
Forumas
Zanimljivo...jel imash josh neke priche???

Pogledaj profil korisnika

Nazad na vrh  Poruka [Strana 1 od 1]

Dozvole ovog foruma:
Ne možete odgovarati na teme u ovom forumu