Vampire Heart
Pozdrav i Dobrodosao/la...
Ako ti se svidja forum , pridruzi nam se.
Registruj se i caskaj sa nama o vampirima i natprirodnom , citaj nasu
arhivu tekstova ... i budi aktivan.

Niste konektovani. Konektujte se i registrujte se

Šta su vampiri?

Ići dole  Poruka [Strana 1 od 1]

1 Šta su vampiri? taj Uto Maj 24, 2011 7:49 pm

Elijah

Elijah
Forumas
Forumas
Prema jednoj teoriji, vampiri su mrtva ljudska bića koja se vraćaju u svet živih kako bi sebi obezbedila energiju. Međutim, postoje i vampiri koji su rođeni u toj formaciji i to od majke i oca koji su ljudska bića. Vampiri su obično bića koja imaju određene nadljusdske moći, nenormalnu snagu, brzinu, ili čak sposobnost letenja. Neki vampiri imaju i moć transformacije, pa tako mogu poprimiti oblik neke životinje ili postati nevidljivi.

Nemaju svi vampiri jednake potrebe i ukusi im se ne slažu uvek, pa hrana koju jedan vampir obožava, onom drugom ne prija. Standardni vampiri piju krv svoje žrtve i tako sebi obezbeđuju energiju. Alp je vampir koji napada žene dok spavaju. Hrani se krvlju sišući je sa grudi žena koje napada. Nekim vampirima krv nije dovoljna pa se hrane nerođenom decom. Malezijski vampir Penanggalan je čudovište sastavljeno od letećih glava i iznutrica koje se hrani nerođenim bebama.

Međutim, ima i onih probirljivih koji se valjda gade krvi pa radije konzumiraju mleko iz grudi dojilje. Sofisticirani vampiri uopšte ne sišu bilo šta već energiju za svoj opstanak crpe oduzimajući energiju iz svoje žrtve ili iz prostorije.(Psychic vampires)

Leanhaum–shee
je žena vampir koja svojom lepotom zasenjuje svoje žrtve a energiju koja joj je potrebna uzima sexualnim činom sa žrtvom. Jiang Shi su vampiri koji energiju crpe od živih ljudi i tako sebi obezbeđuju opstanak. Jaing Shi vampiri su zelenkaste boje a po teoriji tu su boju na koži dobili od glivica i mahovine koja na njima raste.

Kao što im je izbor hrane različit, različiti su i načini konzumiranja. Vampiri kakve obično vidimo na slikama imaju istaknute očnjake kojima naprave ranice na koži svoje žrtve kako bi uzeli dozu krvi. Vampir Loogaroo ne koristi očnjake već slamčicu koju probije kroz zid kolibe a kroz koju siše krv isključivo preko obraza svoje žrtve. Neki vampiri imaju žaoke ispod jezika pa tako konzumiraju krv, a drugi je pak konzumiraju preko noktiju.

Zapadno-afrički vampir Asiman pored toga što se hrani krvlju, može da izazove neplodnost zemljišta odnosno tla na kome se nalazi, i da tako uništi plodove.

Postojanje vampira ubraja se u misterije sveta hiljadama godina. Po nekim tumačenjima i verovanjima i u zavisnosti od kulture, postojanje vampira je staro koliko i postojanje ljudi. U zavisnosti od lokacije, naroda, vere i kulture vampiri su objašnjavani na različite načine, nazivani različitim imenima, ali proizvodili jednak strah kao i želju za objašnjenjem i dokazom njihovog postojanja.

Pogledaj profil korisnika

2 Re: Šta su vampiri? taj Sre Maj 25, 2011 5:04 pm


Ima zaista dosta vrsta vampira , ali ja ne bi sva ta bica svstala u jednu istu grupu , sta znam

Pogledaj profil korisnika

3 Re: Šta su vampiri? taj Sre Maj 25, 2011 5:05 pm

Bokssha

Bokssha
ForumFounder

Slazem se. Jedino sto imaju zajednicko - sve vrste - to je da piju krv.
Ali ako neko stvorenje pije krv ne mora automatski da znaci da je vampir.


___________
She's a witch a siren and a vampyre ...She has come from the distance stars
To take your heart ... To break your heart...Come and fly now with the angels...
Rise again now like the phoenix...Your the love that lives forever ...
In the heart that never dies, never dies
Heart of Lilith!
Pogledaj profil korisnika http://zezalica.serbianforum.info/forum

Sponsored content


Nazad na vrh  Poruka [Strana 1 od 1]

Dozvole ovog foruma:
Ne možete odgovarati na teme u ovom forumu